Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ooggetuige in Israel

Joden en Palastijnen

Kamsteeg, Aad

Prijs: € 19,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789058815453
Auteur(s) : Kamsteeg, Aad
Taal : Nederlands
Onderwerp : Politicologie
Uitgever : Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij
Verschenen : April 2011
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 160
Afmetingen : 212 x 170 x 12 mm
Gewicht : 358 gram
Beschrijving

Is er toekomst voor de bedreigde natie Israël?
Wat beweegt Joden en Palestijnen?
Is er een vreedzaam samenleven tussen hen mogelijk?

Journalist Aad Kamsteeg en fotograaf Tjerk S. de Vries reisden recent door Israël, spraken met politici en met de man en vrouw in de straat, met Joden en Palestijnen, met orthodoxe rabbijnen en Messiasbelijdende Joden, met bewoners van Joodse nederzetting, Druzen en Israëlische Arabieren. Steeds proberen ze in de schoenen van hun gesprekspartners te gaan staan.
In hun verhalen proeft de lezer een eerlijk beeld van de verscheurde samenleving. Een overzichtelijk beeld ook, al is de situatie bijzonder complex. Ze brengen een veelheid van persoonlijke ervaringen, gezichtspunten en opvattingen steeds verder verscheurd raakt en economisch en sociaal in een afgrond wegzinkt of dat shaloom en salam nog eens in elkaar zullen overgroeien.

Aad Kamsteeg studeerde politicologie en deed als buitenland commentator voor het Nederlands Dagblad en de Evangelische Omroep veel internationale ervaring op. Hij was regelmatig in Israël en reisde meermalen naar Arabische landen. Hij schreef verschillende boeken over zowel politieke als godsdienstige thema's.

Tjerk S. de Vries is van huis uit fotograaf. Hij studeerde aan de Nederlandse Fotovakschool, was journalist en vervolgens hoofd communicatie en fondsenwerving van een zendings- en ontwikkelingsorganisatie. Hij maakte in vele landen (foto)reportages en publiceert in tijdschriften en boeken.

Velden met een * zijn verplicht