Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Een kleine geschiedenis van de Grote Oor

Koch, Koen

Prijs: € 26,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789026327322
Auteur(s) : Koch, Koen
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geschiedenis
Categorie : Geschiedenis
Uitgever : Ambo|Anthos
Verschenen : April 2014
Druk : 6
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 200 x 130 x 39 mm
Gewicht : 544 gram
Beschrijving

Het standaardwerk over de Eerste Wereldoorlog, geschreven door een specialist en gepassioneerd verteller.

De Eerste Wereldoorlog wordt terecht omschreven als de Urkatastrophe van de twintigste eeuw. De oorlog toonde hoezeer de Europese staten zich hadden ontwikkeld tot suïcidale oorlogsmachines. Vier jaar lang lieten zij elkaar in het niemandsland tussen de loopgraven letterlijk doodbloeden. Miljoenen soldaten sneuvelden.

Niet alleen het militaire verloop komt aan de orde, maar Koen Koch gaat ook in op de politieke, sociale en culturele aspecten van de Grote Oorlog. Het resultaat is een fascinerend boek over een van de bloedigste periodes uit de geschiedenis van de mensheid: van de moordaanslag op de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand op 28 juni 1914 tot de Wapenstilstand op 11 november 1918.

Koen Koch (1945-2012) was bijzonder hoogleraar internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en tevens verbonden aan het departement politieke wetenschap van de Universiteit Leiden. Van zijn hand verschenen ook De Slag van de Somme 1916 en De Derde Slag bij Ieper 1917. Samen met Wim van de Hulst publiceerde hij Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog

Velden met een * zijn verplicht