Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De aarde zal weer vruchtbaar zijn

verhalen van landbouwpioniers

Winkel, Ellen

Prijs: € 24,50
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789020208382
Auteur(s) : Winkel, Ellen
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire non-fictie
Categorie : Zending/Waargebeurd
Uitgever : AnkhHermes, Uitgeverij
Verschenen : November 2012
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 208
Afmetingen : 210 x 135 x 25 mm
Gewicht : 358 gram
Beschrijving

De aarde zal weer vruchtbaar zijn brengt levensverhalen van een tiental gedreven pioniers in beeld. Zij bouwen aan een gezonde landbouw in een gezonde economie, vanuit de visie dat alles wat leeft deel is van een groter geheel. Ondanks veel tegenslagen blijven zij hun hart volgen.
Marie Tak van Poortvliet is grootgrondbezitter en kunstverzamelaar. Ze is ervan overtuigd dat de door Rudolf Steiner geïntroduceerde biologisch-dynamische landbouw zal bijdragen een 'het geluk van de mensheid'. Alles wat ze bezit laat ze na aan Cultuurmaatschappij Loverendale, de landbouwonderneming die ze in 1926 heeft opgericht.
Tuinderszoon Jan Schrijver heeft grote weerzin tegen gebruik van gif en rijdt in 1971 in zijn Eed met negen kistjes onbespoten spinazie naar een kabouterwinkel in Amsterdam. Veertig jaar later worden zijn biologisch-dynamische wortels en kool in kuubskisten door de vrachtwagens van vier grote handelsbedrijven opgehaald.
Dit beok brengt de geschiedenis van de BD-beweging tot leven. Terwijl de landbouw snel industrialiseert, komen BD-boeren met nieuwe initiatieven: zorglandbouw, samenwerking met natuurorganisaties en groenteabonnementen. Consumenten doen mee en participeren in grond, vee of zonnepanelen. In een tijd waarin de samenleving vraagt om verduurzaming van landbouw en economie, vormen deze verhalen van BD-pioniers een rijke inspiratiebron.

Het is Ellen Winkel gelukt om een waargebeurde geschiedenis in vorm van een roman te schrijven die je in een ruk wilt uitlezen.

Velden met een * zijn verplicht