Recensies


Terror-organisation The Dawn of the True Islam and the real IRA Terror-organisation The Dawn of the True Islam and the real IRA
Hannah Elisa Walsh
 


"Een boeiend boek over radicslisering"
- Lia
 
Dit boek zou iedere docent die lesgeeft aan jongeren vanaf 14 jaar moeten lezen. Het zijn twee persoonlijke verhalen van twee jonge mensen die vanuit totaal verschillende achtergronden radicaliseren. Het geeft een inkijkje in hun psyche. Het boek brengt nuancering aan in het begrip radicalisering maar laat ook zien hoe verwoestend terreur is op een maatschappij. Ook de rol van de media en onderwijs komen aan bod. Het boek is zeer actueel en in toegankelijk Engels geschreven en leest als een boeiende thriller. Ik las het in een keer uit! Kortom een aanrader die je aan het nadenken zet..

De ontsnapping De ontsnapping
Rosenberg, Joel C.
 


"Prachtig"
- van Dijk
 
Prachtig boek over het leven in en de ontsnapping uit Auschwitz. Ongeloofwaardig dat het 'Auschwitz' verhaal na ontsnapping niet begrepen / geloofd werd. Te vergelijken met 'Ik ontsnapte uit Auschwitz' van Rudolf Vrba, beide schitterend.

Verloren generatie Verloren generatie
Hannah Elisa Walsh
 


"verloren generatie een indringend tijdsbeeld"
- Annemarie
 
Verloren generatie geeft een indringend tijdsbeeld van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Een generatie die zoekend was. Maar ook een verboden liefdesrelatie tussen student en docent wat nu absoluut niet meer kan. Gelukkig maar...

Hartje zomer Hartje zomer
Zoeteman-Meulstee, Thea
 


"date"
- irene
 
ik vind het echt een geweldig boek!!! vooral het stukje dat daan en jacolien gaan daten vind ik egt geniaal.

De ontsnapping De ontsnapping
Rosenberg, Joel C.
 


"schitterend geschreven"
- Jorrianne Verduijn
 
Het boek beschrijft heel treffend de afschuwelijke tijd in auswitch. Het is een aangrijpend boek. Maar je blijft hoop houden voor de hoofdrol spelers. Je krijgt echt respect voor ze. Ik vind het een echte aanrader.

De ontsnapping De ontsnapping
Rosenberg, Joel C.
 


"schitterend geschreven"
- Jorrianne Verduijn
 
Het boek beschrijft heel treffend de afschuwelijke tijd in auswitch. Het is een aangrijpend boek. Maar je blijft hoop houden voor de hoofdrol spelers. Je krijgt echt respect voor ze. Ik vind het een echte aanrader.

Geef Mij je angst Geef Mij je angst
Koert en Marleen Koster
 


"Persoonlijk en prettig om te lezen"
- Bart van Horik
 
In dit boek beschrijft Koert Koster op een persoonlijke en prettige manier verschillende gebeurtenissen van mensen die ervaren hebben wat het is om angstig te zijn. Eerst beschrijft Koster door middel van een aantal praktische voorbeelden uit zijn eigen leven verschillende vormen van angstervaring. Hierna volgt een overzicht van de vele verschillende vormen van angst en worden verschillende uitdrukkingen van het begrip angst zoals ze in de Bijbel voorkomen beschreven. Vervolgens worden voorbeelden genoemd uit de Bijbel. Eerst bespreekt hij geloofshelden uit het oude testament zoals David, Abram, Job en Mozes en daarna gelovigen uit het nieuwe testament die dicht rond de Heere Jezus stonden. Doordat zowel de schrijver zelf als grote namen vanuit de Bijbel te maken hebben gehad met angst, mogen we inzien dat angst eigenlijk een onderdeel vormt van ons menselijk bestaan. Ook in onze tijd van vandaag komt angst nog veel voor. Het boek sluit af met de Heere Jezus. Hij heeft zelf ook angst gekend. We mogen met onze angst naar Hem toe gaan. Hij geeft er hoop voor terug. Al met al is het de moeite waard en een aanrader voor iedereen die wil weten hoe angst ontstaat en hoe je ermee moet omgaan.


Uitgekozen Uitgekozen
Dekker, Ted
 


"Meesterlijk!"
- Erik
 
'De verloren kronieken' is een serie die zich afspeelt in de wereld van Thomas van Hunter uit De Cirkel met naast Thomas nu Johnis in de hoofdrol. Je zit er gelijk midden in! Scabs - die een huidziekte hebben maar denken gezond te zijn met een enorme hekel aan de bosbewoners van Elyon. De verloren Kronieken doet zeker niet onder aan De Cirkel qua diepgang en spanning. Fantasy met zoveel diepgang dat het de realiteit ontmaskerd. Super serie!

DVD Amazing Love DVD Amazing Love
Film
 


 
Met de jeugdgroep bekeken en vonden het een goede film. Het Bijbelboek Hosea wordt goed verfilmd, het raakte hen toch dat Gods liefde op zo'n manier werd getoond.


Retour Rantepao Retour Rantepao
Verweerd, Joke
 


"Mooie roman"
- Esther
 
Ik heb het in één adem uitgelezen. Het is een mooie roman met authentieke karakters. Je krijgt een kijkje in het 'zendeling leven' maar laat naast mooie en uitdagende dingen ook zien wat het je kan kosten. In Indonesië wordt nog altijd 'de dood' gevierd, je hele leven spaar je en leef je voor je begrafenis. Jezus brengt het leven. Ik vind het knap dat Joke laat zien dat 'doodsheid' ons allemaal kan beheersen en we keuzes moeten maken om lost te laten om het leven te vinden.

Achter de muren van Jericho Achter de muren van Jericho
Afshar, Tessa
 


"Meeslepend en inspirerend"
- Sylvia
 
Ik houd van Bijbelse romans. Dit boek is al even uit maar door de 'onbekendheid' van de auteur heb ik het niet eerder gelezen.... Lynn Austin & Francine Rivers zijn al jaren 'leading' in dit genre...maar er is een nieuwe ster! Tessa Afshar. Tessa, een voormalig moslima, geëmigreerd naar Amerika, tot geloof gekomen, theologie gestudeerd en nu schrijfster... Ze weet echt als geen ander verschillende culturen en het mooie maar ook moeilijke proces van de samensmelting te beschrijven als Rachab als vreemdeling in Israël gaat wonen. Daarnaast zet ze je aan het denken over 'de wet' en laat ze zien dat het geen kille opsomming van absolute regels is maar een middel is dat tot een heilige relatie dient. Heel goed geschreven! Ik ben benieuwd naar haar andere titels!

Inzet en genade Inzet en genade
Bridges, Jerry
 


"Een authentieke én eigentijdse visie op levensheiliging"
- Sylvia
 
Jerry Bridges is één van de 'grote' ervaren auteurs en sprekers van de Navigators. De manier waarop hij de afhankelijk van God en onze werkzaamheid op basis van genade weet uit te leggen aan de hand van het evangelie en veelal de Romeinen brief is indrukwekkend maar vooral verhelderend. Een heilige samenwerking. Het evangelie, het goede nieuws, staat 100% centraal. Hij leent veel citaten van John Owen, John Murray en andere puriteinse theologen. Absoluut een aanrader voor een ieder die wil groeien en zich verdiepen in genade en levensheiliging.

Het zwerversevangelie Het zwerversevangelie
Manning, Brennan
 


"Dit moet iedereen lezen!"
- Sylvia
 
"Ik kan mij niet meer herinneren hoe vaak ik 'Het zwerversevangelie' al cadeau heb gegeven aan kennissen en vrienden!" - Michael W. Smith Dit is inderdaad zo'n boek dat je niet alleen raakt maar wat je direct wilt delen zodra je het uit hebt. Er komen direct mensen in je gedachten waar je van denkt: 'die moeten dit boek lezen!' Waar gaat dit boek over? In één woord: GENADE Maar op zo'n manier als je nog nooit eerder gehoord hebt! 'Genade' daar draaide alles om in de Reformatie. Mensen waren diep geraakt en innerlijk verandert door het feit dat we door genade gered worden! Toch lijkt het vandaag de dag dat de term 'genade' ons nog weinig zegt. Zinsnede als 'krijgen wat je niet verdient' zijn zo vaak gebruikt dat ze ons nog nauwelijks iets zeggen. We discussiëren er over maar het verandert ons hart en denken niet. "De kerk accepteert de genade in theorie maar ontkent haar in de praktijk. We worstelen ons zwetend van inspanning door allerlei geestelijke oefeningen. Hoewel we belijden dat het een evangelie op genade gebaseerd is leven veel christenen alsof het door persoonlijke discipline en zelfverloochening is dat we gevormd worden tot de volmaakte ik." - Manning Lees het boek van deze Priester en genade zal echt je hart en denken raken! De eerlijkheid en prettige schrijfstijl van Brennan maken het boek bijzonder toegankelijk. Brennan raakte zelf aan de alcohol en werd letterlijk een zwerver....totdat Gods evangelie van genade hem greep. Het boek is niet simpelweg in een 'richting' in te delen. Hij citeert Henri Nouwen, Thomas Merton, C.S. Lewis, John Wesley maar ook Chesterton en Bonhoeffer. Dat maakt dit boek zo bijzonder...want 'Gods genade' overstijgt alles en iedereen! Philip Yancey beschouwde Brennan Manning als zijn mentor. Michael Card is zijn bediening als Gospel artiest gestart na het lezen van boeken van Manning die zijn beschadigde Godsbeeld hebben genezen. Rich Mullins was zijn beste vriend. Psycholoog Larry Crabb ging naar Manning voor advies. Het zwerversevangelie is een boek waarin Manning zelf je vooral verwijst naar Abba. Een liefhebbende Vader en hij daagt je uit alles los te laten om 'kopje onder' te gaan in Zijn genade.