Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Top 10 kinderbijbels

Prentenbijbel Cate, Marijke ten
voorraad onbekend
€ 29,95
Kinderbijbel bij de HSV Binsbergen, Liesbeth van
voorraad onbekend
€ 32,50
voorraad onbekend
€ 17,95
voorraad onbekend
€ 59,95

Inhoud
Ontdek de nieuwe bijbel voor gezinnen: de Samenleesbijbel. Dit is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met 500 pagina's met extra materiaal voor kinderen van 8-12 jaar.

Deze nieuwe gezinsbijbel staat vol met weetjes, kaarten, spelletjes, gespreksvragen en liedjes. Zo komen bekende en lastige verhalen uit de Bijbel dichtbij. De Samenleesbijbel werkt met open vragen, zodat kinderen en ouders samen de rijkdom van de Bijbel ontdekken en ervaren.

Samenleesbijbel from Laurens Verwijs on Vimeo.

Routes
In de Samenleesbijbel staan drie verschillende routes die steeds iets uitdagender zijn. Als je een route volgt, ga je sta voor stap langs bekende en minder bekende verholen en teksten uit de Bijbel. Bij elke stap vind je deze extra's:

-weetjes met achtergrondinformatie
-vragen om samen over te praten
-iets om te doen
-landkaarten, foto's of tekeningen
-bij sommige stappen hoort een lied

Route 1 gaat langs bekende stukken uit de Bijbel. Deze route heeft 50 stappen. Route 2 is langer en iets uitdagender. Deze route heeft 125 stappen. Route 3 is de langste route. Er zitten 250 stappen in. Deze bijbelgedeelten zijn soms minder bekend. Je leest in deze route ook meer verschillende soorten teksten uit de Bijbel.

Samenleesbijbel: de routes from Nederlands Bijbelgenootschap on Vimeo.

Themapagina's
In de Samenleesbijbel staan ook themapagina's. Dat zijn bladzijden over speciale onderwerpen. Je krijgt daar nóg meer informatie over onderwerpen die met de Bijbel te maken hebben.

Wie maakten de Samenleesbijbel?
De Samenleesbijbel is gemaakt door drie organisaties:

De mensen van het Nederlands Bijbelgenootschap maakten de bijbelvertaling: de Bijbel in Gewone Taal.Ze bedachten de Samenleesbijbel, en maakten de weetjes, de vragen en de opdrachten. Ook schreven zij de themapagina's met extra informatie.

JOP is de Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Het is hun verlangen dat elk kind en iedere jongere zich geliefd weet door God. Samen met vrijwilligers en professionals geven ze daar in hun jeugdwerk vorm en betekenis aan. Ze doen dat voor alle kinderen en jongeren om hen heen, zowel binnen als buiten de kerk. JOP hielp bij het schrijven van de stappen.

Royal Jongbloed is een uitgeverij. Mensen van Jongbloed zorgden ervoor dat de teksten op tijd af waren, en vertelden de tekenaars wat ze moesten tekenen. Royal Jongbloed zorgt er ook voor dat de Samenleesbijbel wordt gedrukt.

voorraad onbekend
€ 16,99
voorraad onbekend
€ 29,95
voorraad onbekend
€ 25,50
voorraad onbekend
€ 29,50
voorraad onbekend
€ 27,90
voorraad onbekend
€ 59,-

De Gespreksbijbel in het kort:

Bijbeltekst: in de Gespreksbijbel is de complete bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling opgenomen.
Leesprikkel: voorafgaand aan ieder hoofdstuk wordt een vraag gesteld die aanmoedigt om de bijbeltekst goed te lezen.
Extra tussenkopjes: in de bijbeltekst zijn extra tussenkopjes geplaatst om de inhoud toegankelijker te maken.
Illustratie: ieder bijbelboek opent met een illustratie van een belangrijke scene uit dat bijbelboek. Een of twee details uit de openingsafbeelding komen verderop in het bijbelboek terug.
Gesprek: in het midden van ieder hoofdstuk staat een tekst waarover kinderen en hun ouders in gesprek kunnen gaan.
Foto's: in de Gespreksbijbel zijn enkele honderden foto's opgenomen.
Uitleg: moeilijke woorden of ingewikkelde gedachten worden uitgelegd.
Sleutelwoorden: sommige kernwoorden in de Bijbel zijn voor kinderen moeilijk te begrijpen. Ze worden uitgelegd in meer alledaagse begrippen.
Doe-opdrachten: achter in de Gespreksbijbel staan doe-opdrachtenafgedrukt, om naast gespreksniveau ook op praktisch niveau met de teksten bezig te kunnen zijn.
Leeslijnen: de Gespreksbijbel biedt leeslijnen aan om de grote lijnen in de Bijbel te kunnen begrijpen. Bijvoorbeeld: poëzie, profetie, apocalyptiek.