Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Brugzicht Tips

voorraad onbekend
€ 21,99

Lees hier een fragment van 'Papieren Paradijs'!

'Papieren paradijs' van Marlies Medema vertelt het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die niet naar Suriname wil emigreren. Maar toch drijven de ambities van haar man, dominee Arend van den Brandhof, haar in 1845 de oceaan over. Hij gelooft dat het leven in Suriname beter is dan in Nederland, dat op dat moment zo goed als failliet is. In Suriname wil hij een plantage stichten, waar boeren op een eerlijke manier producten kunnen verbouwen voor de rest van de bevolking. Anna houdt van hun leven in Nederland en wil niet weg. Maar na jaren van voorbereiding en echtelijke ruzies is de emigratie uiteindelijk toch een feit.

Wanneer Anna en Arend met hun gezin en een paar honderd boeren in Suriname aankomen, wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een onherbergzame jungle. Hoe moet Anna hier een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf?

In dit indrukwekkende debuut vertelt Marlies Medema het indringende verhaal van een sterke vrouw die onder de meest moeilijke omstandigheden moet overleven en toch haar eigen waarden behoudt.

'Een prachtige, zintuiglijke roman over een onbekend stukje geschiedenis.' - Corien Oranje

voorraad onbekend
€ 20,-
Kleine vergezichten Zuiderveld, Rikkert
voorraad onbekend
€ 22,99
Nederland heeft Alles Smit, Bas; Dam, Nicolette van
voorraad onbekend
€ 20,-
voorraad onbekend
€ 20,99

[b] Prachtig debuut van Sharon Cameron[\b]
Een klop op de deur kan alles veranderen.... [b] Het testament van een heldin[\b]

Bij mij ben je veilig' van Sharon Cameron is een historische roman over een jong meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op zolder verborgen hield.

'Bij mij ben je veilig' van Sharon Cameron is het waargebeurde verhaal van de jonge Stefania Podg├│rska, die tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op zolder verborgen hield, onder de ogen van de nazi's.

Het is 1943, en Stefania werkt bij de joodse familie Diamant in hun winkeltje. Als de nazi's de stad binnenvallen verandert alles. De joodse familie moet in het getto gaan wonen, en Stefania blijft achter in het huis van de familie Diamant. Er kloppen joden bij haar aan om onder te duiken, en Stefania doet er alles aan om hen verborgen te houden en van voedsel te voorzien. En dan, op een kwade dag, wordt er op de deur geklopt. De nazi's confisqueren het huis en er komen Duitse verpleegsters in het onderste deel van het huis wonen... Een krachtig, hoopvol en ontroerend verhaal over een jonge vrouw die bovenmenselijke moed toont.

Bidden maakt licht Heuvel, Theo van den
voorraad onbekend
€ 17,99
Papyrus Vallejo, Irene
voorraad onbekend
€ 29,99
Bjornstad Backman, Fredrik
voorraad onbekend
€ 7,50