Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Brugzicht Tips

Nooit Follett, Ken
voorraad onbekend
€ 29,99
voorraad onbekend
€ 20,-
voorraad onbekend
€ 27,50
voorraad onbekend
€ 20,-

Ga samen met Grote Panda en Kleine Draak op avontuur. Ze zijn vaak verdwaald en maken ook veel fouten, maar daar ligt ook de schoonheid van het leven. In dit charmante, prachtig geïllustreerde verhaal reizen twee geliefde vrienden door de seizoenen van het jaar.

Samen onderzoeken ze de gedachten en emoties, ontberingen en geluk die ons allemaal verbinden. In de natuur leren ze hoe ze in het moment moeten leven, hoe ze vrede kunnen sluiten met onzekerheden en hoe ze kracht kunnen vinden om de obstakels die op hun pad liggen te overwinnen.

Ze zijn misschien vaak verdwaald, en hoewel ze niet weten waar ze precies zijn, ontdekken ze juist mooie bezienswaardigheden die ze nooit zouden hebben gevonden als ze de juiste weg hadden gevolgd!

James Norbury is schrijver en kunstenaar. 'Grote Panda & Kleine Draak' is zijn eerste cadeauboek voor jong en oud. Een boek vol wijsheden die de auteur door moeilijke tijden hebben geholpen. Voor liefhebbers van 'De jongen, de mol, de vos en het paard' van Charlie Mackesy.

voorraad onbekend
€ 32,95

De stelling van dit boek is dat wetenschap en religie moeten samenwerken om tot een duurzame wereld te komen en gezamenlijk de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. De ontdekking van de wetenschap op het gebied van de kosmos maar ook op het gebied van bewustzijn zijn indrukwekkend. De wetenschap loopt op deze gebieden ook tegen grenzen aan die ze niet kunnen nemen zonder zich op het terrein van het metafysische te begeven. Religie laat zich te veel leiden door dogma's en overtuigingen die bij een bepaald tijdperk behoorden en inmiddels niet meer zouden moeten gelden. Het boek geeft argumenten waarom wetenschap en religie zich meer voor elkaar open zouden moeten stellen en op die wijze samen kunnen werken om tot een duurzame wereld te komen. Zowel onder wetenschappers als onder religies is er sprake van een deterministisch wereldbeeld. Ook hier is er sprake van wetenschappers en van theologen die andere standpunten innemen. Een voorbeeld in de wetenschap is het denken over bewustzijn. Is dit een functie van de hersenen of bevindt het bewustzijn zich geheel of gedeeltelijk buiten het lichaam? Een voorbeeld in de religie is het dogma dat God alles weet en dat de toekomst vastligt. De titel van het verhaal 'Een open toekomst' is gekozen omdat ik verdedig dat 'alles met alles' verbonden is en dat gezamenlijk de toekomst wordt vormgegeven en dat het daarom een keuze is om voor een toekomst voor iedereen te kiezen. De lezer wordt nadrukkelijk uitgenodigd om haar/zijn eigen verhaal te maken.

Rik Op Den Brouw (1955) is heel zijn leven al zeer geïnteresseerd in theologie en wetenschap. De laatste jaren heeft hij zich verdiept in duurzaamheid en klimaatverandering. Rik gelooft in een leven lang leren. Door via Massive Online Open Courses te studeren aan heel veel universiteiten in de wereld en veel lezen blijft hij zich ontwikkelen. Zijn overtuiging groeide dat wetenschap en religie door samen te werken kunnen bijdragen aan een betere en prettigere wereld.

De zwijger Stipriaan, Rene van
voorraad onbekend
€ 39,99
voorraad onbekend
€ 17,90
voorraad onbekend
€ 24,99