Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bevrijding Kids

voorraad onbekend
€ 15,99
Vriend of vijand Binsbergen, Liesbeth van
voorraad onbekend
€ 12,99

Nee, zei ik tegen mezelf. Dit kan niet. Je wilde niks meer met hem te maken hebben. Hij is fout. Wie weet wat hij heeft gedaan. Zeg tegen hem dat het zijn eigen schuld is. Dat hij zijn verdiende straf zal krijgen. Lach hem uit. Keihard. Je hebt verloren. Jullie hebben verloren.

1945, de Hongerwinter. Tanja is 14 als haar ouders haar uit Amsterdam wegsturen naar het oosten van Nederland. Daar is nog genoeg eten om de oorlog te overleven. Ze komt terecht op de boerderij van de familie Van Zanten. In het dorp ontmoet ze Chris. Zijn vader is burgemeester - en lid van de NSB. Ondanks hun verschillen worden Chris en Tanja vrienden. Maar dan raken ze allebei steeds meer betrokken bij de oorlog. Tanja wordt koerierster voor het verzet, terwijl Chris voor de Duitsers op zoek gaat naar onderduikers. Hun vriendschap is onmogelijk. Chris moet kiezen tussen de NSB en Tanja. Als hij zoekt naar een uitweg, maakt hij een riskante keuze...

Auslander Dowswell, Paul
voorraad onbekend
€ 15,-
voorraad onbekend
€ 17,99

Kimberly Brubaker Bradley is een New York Times bestsellerauteur en Newbery Honor Awardwinnaar. Haar aangrijpende jeugdboek 'De oorlog die mijn leven redde' zal lezers van 10 tot 14 jaar doen huiveren en ontroeren. De negenjarige Ada heeft nog nooit een stap buiten de deur gezet. Haar moeder schaamt zich voor Ada's klompvoeten en houdt haar binnen. Maar als haar broertje geƫvacueerd wordt uit Londen om aan de oorlog te ontsnappen, grijpt Ada haar kans en glipt weg om hem te volgen. Zo begint er een nieuw avontuur voor Ada, en voor Susan Smith, de vrouw die verplicht wordt de twee kinderen in huis te nemen. Er ontstaat een sterke band tussen Ada en Susan, maar is hij sterk genoeg om de oorlog te overleven?

Kimberly Brubaker Bradley heeft al diverse jeugdboeken op haar naam staan, waaronder 'Leap of Faith' en 'Jefferson's Sons'.


KJV 2019: Winnaars Groep 4 from Iedereen Leest on Vimeo.

Wegwezen! Besten, Janny den
voorraad onbekend
€ 10,95
Otto's omkeer Reenen, Jan van
voorraad onbekend
€ 11,95
Onder vuur Molema, Jeanette
voorraad onbekend
€ 14,40
Het is oorlog, Sam! Vogelaar- van Mourik, Geesje
voorraad onbekend
€ 10,95
voorraad onbekend
€ 12,90
voorraad onbekend
€ 17,50