Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Dwars door de Middellandse Zee

Hauben, Arnout; Sillis, Marijn

Prijs: € 24,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789463105088
Auteur(s) : Hauben, Arnout; Sillis, Marijn
Taal : Nederlands
Onderwerp : Mens en maatschappij
Uitgever : Pelckmans
Verschenen : April 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 242 x 169 x 28 mm
Gewicht : 1027 gram
Beschrijving

Bekend van de gelijknamige documentaire van Arnout Hauben, te zien op NPO2 of NPO Plus.

Een tocht langs onder andere Gibraltar, de Balearen, Corsica, Sardinië en de Maddalena-archipel, de Eolische Eilanden, Sicilië, Lampedusa, Malta, de Ionische Eilanden, Kreta, de Cycladen, de Pelagische Eilanden en vele andere bijzondere plekken.

De Middellandse Zee vormt de natuurlijke grens tussen Europa en Afrika. Maar tegelijkertijd is ze al eeuwenlang een smeltkroes van verschillende culturen. Net als rond de Noordzee hebben de volkeren rond de Middellandse Zee steeds contact gehad met elkaar, met goede en kwade bedoelingen. Nergens is dat grensgevoel en die eeuwenoude cultuur zo voelbaar als op de mediterrane eilanden.

In dit boek trekt Arnout Hauben dwars door de Middellandse Zee, van Gibraltar naar Griekenland, langs bekende en minder bekende eilanden. Daar doet hij wat hij het beste kan: zoeken naar de grote en kleine verhalen van de mensen hij tegenkomt. Om zo het verleden te verbinden met heden.

Arnout Hauben is medeoprichter van het productiehuis De chinezen. Hij werkte mee aan televisieprogramma's als Man bijt hond, Meneer Doktoor, Weg naar Compostela en Leve de Zoo! Hij maakte de alom bejubelde en bekroonde vierdelige reeks Ten oorlog, over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. In 2019 trok hij rond de Noordzee voor het gelijknamige programma.

Marijn Sillis werkt al meer dan een decennium als freelance journalist. Hij schrijft voor onder andere MO*Magazine en Sociaal.net.

Velden met een * zijn verplicht