Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Rotterdam in de wederopbouw

Jongstra, Anne; Schroor, Arie van der

Prijs: € 24,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789462581074
Auteur(s) : Jongstra, Anne; Schroor, Arie van der
Taal : Nederlands
Onderwerp : Regionale en stadsgeschiedenis
Uitgever : Uitgeverij WBOOKS
Verschenen : Oktober 2015
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 160
Afmetingen : 318 x 246 x 20 mm
Gewicht : 1204 gram
Beschrijving

Hier, dat is Rotterdam. Een oude stad met een jong hart. Een hart dat na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog verzwakt is, maar niet gebroken. Met overtuiging bouwt Rotterdam aan het herstel van een stad die nooit af is. Vijfentwintig jaar zal het duren.

In die periode, ruwweg van 1945 tot 1970 verrijzen een grootstedelijk centrum en moderne woonwijken. De nieuwe stad krijgt een vierkant van verkeerswegen, een nieuw centraal station, markante bedrijsverzamelgebouwen en een geheel autovrij half overdekt winkelcentrum, uniek voor Europa. De meeste aandacht vraagt echter de economische kurk waar Rotterdam op drijft: de havens en fabrieksinstallaties, die geleidelijk steeds verder buiten de stad komen te liggen. In dit dynamische decor zoeken de Rotterdammers hun weg. In het begin nog wat beschroomd, maar allengs met meer zelfvertrouwen.

De gehele periode van de wederopbouw is vastgelegd door fotografen, waarvan het werk is vertegenwoordigd in de verzamelingen van het Stadsarchief Rotterdam. Anne Jongstra en Arie van der Schoor, medewerkers van het archief, hebben de mooiste foto's uitgezocht voor het boek Rotterdam in de Wederopbouw. veel ervan zijn niet eerder vertoond. Beeld en woord samen geven een indruk van de dynamische periode die Rotterdam heeft gemaakt tot wat het nu is: een vitale en veerkrachtige stad.

Velden met een * zijn verplicht