Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbelse geschiedenis dl.6

In het Beloofde Land

Prijs: € 24,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789461620668
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Categorie : Geschiedenis
Verschenen : April 2012
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 190
Beschrijving

De werelde van de Bijbel is voor ons een vreemde. Het is Oosters, Joods, oud, anders. Maar ook al gaat de Bijbel over toen en daar, het gaat ook over hier en nu. Over ons.

De Bijbel is het meest verkochte maar ook het minst begrepen boek. Veel mensen hebben een bijbel in huis, maar komen er niet toe om hem te lezen of stranden al ergens in het begin. Jammer, want de Bijbel is een boeiend boek, met verhalen, gedichten en liederen, waarin universele wijsheden en herkenbare emoties te vinden zijn. De serie Bijbelse Geschiedenis in Woord en Beeld wil de Bijbel tot leven brengen en toegankelijk maken. In tien boeken en ruim twintig speelfilms wordt de bijbelse geschiedenis behandeld. De boeken zijn rijk geïllustreerd, met kunstwerken, kaarten en stambomen.
De speelfilms zijn afkomstig uit de serie The Bible, die in jaren '90 uitgezonden wer door de NCRV. Ze getuigen van grondige research en respect voor de Bijbel. Gerenommeerde acteurs als Ben Kingsley, Dennis Hopper en Richard Harris werkten eraan mee.

Deel 6 gaat over de tijd dat het volk Israël een bestaan opbouwt in het beloofde land. Mozes en Jozua zijn dood. Het volk heeft geen leider en moet het doen met een oud wetboek en de verhalen van eerdere generaties. Dat is niet makkelijk en het volk zwabbert dan ook alle kanten op. De ene na de andere leider staat op om Israël te 'richten'. Zo goed en zo kwaad als dat gaat proberen deze Rechters het land te besturen en dat levert mooie verhalen op.
Daarnaast behandelt dit deel ook nog twee niet te dateren bijbelboeken: het boekje Ruth, een prachtverhaal over de liefde tussen een boer en een meisje en het boek Job, een hartverscheurend verhaal over de man die alles verliest, maar God wint.
Inclusief 2 dvd's!
- Samson and Delilah deel 1
- Samson and Delilah deel 2

Velden met een * zijn verplicht