Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Anna's oorlog

moeder, dochter, misbruik

Janssen, Marianne

Prijs: € 16,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789089754417
Auteur(s) : Janssen, Marianne
Taal : Nederlands
Onderwerp : Waargebeurde verhalen
Categorie : Pastoraat
Uitgever : Just Publishers / Veltman Distributie BV
Verschenen : Maart 2016
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 256
Afmetingen : 210 x 135 x 26 mm
Gewicht : 392 gram
Beschrijving

In Anna's oorlog kijkt Anna terug op de tijd dat zij als kind de strijd aanbond met haar seksueel gestoorde moeder. Het werd een strijd op leven end ood.

Onder het mom van 'moeder helpen', zodat haar vader om de tuin werd geleid, is Anna jarenlang door haar moeder seksueel misbruikt. Haar vader, een dromer, merkt niets van de spanningen tussen moeder en dochter. Anna beraamt plannen en doet zelfs pogingen om 'mams', dat afschuwelijke rotmens, te vermoorden.

Als Anna later zelf kinderen krijgt komt alles van vroeger weer boven. De mooie herinneringen, zoals de fijne wandelingen met haar vader, worden overschaduwd door de verschrikkelijke ervaringen met haar meoder.

(Fragment) 'Mams is dood...' klinkt een huilerige stem door de telefoon. Anna schrikt niet. 'Zo. Is mevrouw dood? Nou, opgeruimd staat netjes,' zegt ze. Ze verbreekt de verbinding en zakt neer op een stoel. Lange tijd zit Anna op blijdschap te wachten, maar ze voelt niets.

In haar autobiografische roman weet Marianne Jansen de lezer te schokken door de ernst van het seksueel vergrijp en te ontroeren door de liefde voor haar vader. René Diekstra, emeritus hoogleraar klinische psychologie, schreef een persoonlijk nawoord over de verwerking van jeugdtrauma's.

Velden met een * zijn verplicht