Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Geboren om te lijden ?

een uniek verslag van de Holocaust in Oekraine 1941-1944

Prijs: € 29,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789088970627
Taal : Nederlands
Onderwerp : Waargebeurde verhalen
Uitgever : Groen
Verschenen : April 2013
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 256
Gewicht : 1920 gram
Beschrijving

Mijn benen waren nog erg zwak, maar ik moest wel lopen. Op de eerste dag liepen we 24 kilometer, op de tweede dag 37. 'Ik kan niet, ik kan niet meer!' bleef ik maar zeggen en ik smeekte mijn moeder om me achter te laten en zelf door te lopen. Maar zij antwoordde telkens weer: 'Je kunt het! Je zult het overleven! Je moet iedereen vertellen wat er hier gaande is. De mensen moeten deze afschuwelijke gebeurtenissen te weten komen!'

Bovenstaande woorden zijn afkomstig van Isabelle Isaakovna Borszhevskaya, een Joodse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog als kind in Oekraïne woonde. Ze is een van de overlevenden van de Holocaust in dit land, die tussen 1941 en 1944 aan meer dan twee miljoen Joodse inwoners van Oekraïne het leven kostte. Mannen, vrouwen, kinderen en baby's werden door Duitse en Roemeense fascisten gemarteld en vermoord.

Dit boek bevat de herinneringen en portretten van tientallen overlevenden. Zij vertellen hoe ze op leeftijd te maken kregen met de dodenmars, verkrachtingen, massamoorden en concentratiekampen. De hartverscheurende verhalen en indringende foto's vormen samen dit indrukwekkende herinneringsboek, dat de Holocaust in Oekraïne een gezicht geeft.

Velden met een * zijn verplicht