Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Na een gezonde geloofscrisis

over modern geloven

J. Offringa

Prijs: € 15,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789076564715
Auteur(s) : J. Offringa
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Skandalon
Verschenen : Februari 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 112
Afmetingen : 230 x 151 x 11 mm
Gewicht : 184 gram
Beschrijving

Hoe komt het dat gelovigen vertwijfeld raken en kerkelijk afhaken? Wat is er aan de hand is met de geloofwaardigheid van het christendom? Dat wordt aan het begin van dit boek helder beschreven, uitlopend op een heuse twijfel top twaalf. Vervolgens wordt een moderne manier van geloven verkend die deze twijfel integreert en te boven komt. Hoe komen in deze benadering God en Jezus ter sprake, hoe wordt daarin gekeken naar de Bijbel, Paulus en Pasen? Dat alles komt in dit boek in toegankelijke taal aan bod.

Zo biedt dit boek een mooi overzicht van wat er gaande is in de moderne theologie. U krijgt in kort bestek inzicht in de grote actuele thema's. In het bijzonder kan het mensen op weg helpen die beter weten wat ze niet meer dan wat ze nog wel geloven. Het hier geboden geloofsperspectief kan tegen een stootje, en durft het gesprek aan met de moderne wereld.

Tegelijk corrigeert dit boek de eenzijdige visie op kerk en geloof, die overheerst in de media en oprukt in de samenleving. Daar wordt geloof vaak neergezet als een achterhaalde zaak, met conservatisme en fanatisme als belangrijkste kenmerken. Helaas is er weinig oog voor de moderne spiritualiteit die in brede lagen van de kerk aanwezig is. Terwijl veel christenen toch echt ruimdenkende en verdraagzame gelovigen zijn.

Jan Offringa ('t Harde, 1957) studeerde theologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij is predikant van de Protestantse gemeente Kesteren en omstreken. Daarvoor werkte hij in 's-Graveland en Veenendaal. Sinds 2005 is hij voorzitter van Op Goed Gerucht, een beweging van moderne theologen binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

Velden met een * zijn verplicht