Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gelijkenissen wonderen en tekenen

het Matte├╝sevangelie en het Johannesevangelie in het licht van Gods plan

Welch, Charles H.

Prijs: € 17,45
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789066942660
ISBN : 9066942665
Artiest(en) : Welch, Charles H.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Categorie : Reformatorische Theologie
Uitgever : Everread
Verschenen : Juni 2006
Druk : 1
Uitvoering : Boek
Conditie : Nieuw
Pagina's : 224
Beschrijving

Veel christenen menen dat de wonderen en tekenen die in de Bijbel vermeld worden, voorbeelden zijn van wat je in onze tijd van de Heer mag (volgens sommigen: moet) verwachten. Om teleurstellingen en soms zelfs geloofscrises te voorkomen, is het belangrijk te kijken naar de plaats van wonderen, tekenen en gelijkenissen in het licht van Gods plan. En juist dat doet Charles Welch in dit boek.

Door oog te hebben voor de context, ontdekken we dat elke gelijkenis ons bepaalt bij de geestelijke situatie van Israel; en dat geldt ook voor de wonderen en de tekenen. Wie - ook wat deze dingen betreft - respectvol om wil gaan met Gods Woord, zal zich verblijden in en genieten van de rijkdom die God met ons wil delen.

Charles Henry Welch (1880-1967) groeide op als oudste zoon in een arm Engels gezin. Zijn ouders waren atheistisch, zodat hij van huis uit geen bijbelonderwijs kreeg. Op twintigjarige leeftijd kwam hij tot geloof. Zijn afkomst weerhield hem er niet van om met het werk van de Heer bezig te zijn. Hij deed van alles om de kost voor zijn gezin en zichzelf te verdienen. Maar zijn echte taak zag hij in het schrijven van artikelen voor z'n bijbelstudieblad 'The Berean Expositor' en het verzorgen van spreekbeurten, waar hij maar kon. In dit alles werd hij bijgestaan door zijn trouwe vrouw. Voor beiden was het dienen van God hun leven.

Velden met een * zijn verplicht