Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Alleen in Berlijn

Fallada, Hans

Prijs: € 20,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789059363335
Auteur(s) : Fallada, Hans
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Categorie : Romans
Uitgever : Cossee, Uitgeverij
Verschenen : November 2011
Druk : 4
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 528
Afmetingen : 230 x 150 x 46 mm
Gewicht : 835 gram
Beschrijving

Berlijn 1940. Otto Quangel en zijn vrouw Anna interesseren zich niet voor politiek. Maar als ze het bericht krijgen dat hun zoon tijdens Hitlers veldtocht in Frankrijk is gesneuveld, voelen de Quangels, die niet per se als helden geboren zijn: dit is erg!
Als protest verspreiden ze kaarten met onhandig geformuleerde anti-Hitler slogans in trappenhuizen en op vensterbanken van openbare gebouwen. Ze dromen ervan de mensen met hun actie wakker te schudden, maar de meeste kaarten worden onmiddellijk ingeleverd bij de Gestapo. Een ambitieuze rechercheur markeert op een plattegrond de vindplekken met rode vlaggetjes, en een moordend kat-en-muisspel begint.
Fallada modelleerde de Quangels naar het moedige Berlijnse arbeiders echtpaar Otto en Elise Hampel. Hij schreef hun verhaal binnen acht weken, kort voor zijn dood, nadat hij de verslagen van hun verhoren had gelezen. Alleen in Berlijn is Fallada's monument voor het verzet van gewone mensen tegen het naziregime, en de eerste roman over dit onderwerp in het naoorlogse Duitsland.

Velden met een * zijn verplicht