Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gereedschapskist van de gemeenteopbouwer

Plantinga-Kalter, Ingrid

Prijs: € 15,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789058814487
Auteur(s) : Plantinga-Kalter, Ingrid
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelwetenschappen
Categorie : Pastoraat
Uitgever : Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij
Verschenen : Oktober 2009
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 100
Afmetingen : 221 x 148 x 11 mm
Gewicht : 182 gram
Beschrijving

Gemeente opbouw is een veelbesproken onderwerp.
Het is niet eenvoudig om je weg te vinden in de vele literatuur en om verantwoorde keuzen te doen, die passen bij jouw gemeente.

Ingrid Plantinga brengt daarom de literatuur over gemeenteopbouw in kaart en formuleert vragen en criteria om een eigen, verantwoorde keuze te doen.

Wat is gemeenteopbouw, waarom is gemeenteopbouw nodig, welke stromingen zijn er en welke trends spelen een rol? Er zijn allerlei soorten theorie voor gemeenteopbouw, maar niet elke theorie is van toepassing op elke gemeente. Welke theorie past bij welke situatie en bij welke fase van het gemeenteopbouwproces?

De auteur bespreekt theologische en ecclesiologische criteria voor gemeenteopbouw en zoekt naar criteria die gemeenteopbouw helpen dicht bij haar context te blijven: het crisisbesef, het startkapitaal en de levensfase van de lokale gemeente.

Tenslotte volgt een uitvoerig literatuuroverzicht, waarbij de gangbare Nederlandstalige literatuur over gemeenteopbouw wordt samengevat.

Dit boek is geschreven in het kader van het theologisch onderwijs, maar zal zeker ook zijn weg vinden naar voorgangers en gemeenteopbouwers met liefde voor hun kerk.

Velden met een * zijn verplicht