Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Guido de Bres

Korteweg, dr.P.

Prijs: € 10,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789055515950
Auteur(s) : Korteweg, dr.P.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Kerk- en dogmengeschiedenis
Verschenen : September 2010
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 200
Beschrijving

Guido de Brès is bekend geworden als de auteur van de Nederlandse Geloofsbelijdenis. Ook kennen we hem van de ontroerende brieven die hij aan het einde van zijn leven vanuit de gevangenis aan zijn vrouw en aan zijn moeder stuurde.

De Brès is werkzaam geweest in de Zuidelijke Nederlanden. Omstreeks 1546 wordt hij ingewonnen voor de reformatie. Hij publiceert dan zijn eerste boek, een weerlegging van de roomskatholieke kerkleer. Na een aantal omzwervingen komt hij als prediker terecht in Doornik (Tournai). Hier schrijft hij de Nederlandse Geloofsbelijdenis. Als hij vanwege de vervolgingen moet vluchten, komt hij in Sedan, waar hij een boek tegen de wederdopers schrijft.

Als hij terugkeert naar de Nederlanden, wordt hij spoedig gevangen genomen. Hij sterft in Valenciennes als martelaar op het schavot. Dit boek beschrijft het leven van deze Nederlandse reformator. Perioden uit zijn leven worden afgewisseld door theologische thema's
uit zijn geschriften. Het geeft een beeld van de theologische ontwikkeling van De Brès en tekent hem als persoon tegen de achtergrond van zijn tijd.

Dr. P. Korteweg is predikant van de Hersteld
Hervormd Kerk te Oud-Beijerland. Hij is voorzitter van de Stichting Heruitgave Werken Guido de Brès.

Velden met een * zijn verplicht