Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vreugde bij de Bron

Kievit, ds.I.

Prijs: € 64,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033633010
Auteur(s) : Kievit, ds.I.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Categorie : Reformatorische Theologie
Uitgever : De Banier
Jaar van uitgave : 2014
Verschenen : Maart 2019
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 600
Afmetingen : 247 x 174 x 52 mm
Gewicht : 1590 gram
Beschrijving

De hervormde predikant Izaak Kievit (1887-1954) nam in de eerste helft van de twintigste eeuw een vooraanstaande rol in hervormd-gereformeerde kring in.
Behalve predikant in Baarn was hij de invloedrijke (eind) redacteur van het Gereformeerd Weekblad. Ook belegde hij vanaf 1939 zogenaamde contio's (studiebijeenkomsten) voor theologiestudenten en beginnende predikanten.

In Vreugde bij de Bron zijn voor het eerst alle bewaard gebleven contio-lezingen gepubliceerd, naast een representatieve selectie uit de bijdragen in het Gereformeerd Weekblad. Behalve grondige studies over Johannes Calvijn zijn hier belangrijke artikelen en lezingen over Pinksteren, de rechtvaardiging, onsterfelijkheid en opstanding bijeengebracht, en zeven boeiende lezingen over de dynamiek van de moderne tijd en het belang om het statisch-gegevene dynamisch te doorleven.

De Verspreide Geschriften zijn verzameld en geannoteerd door prof. dr. W. Balke, emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en emeritus hoogleraar in de geschiedenis van de Reformatie. Hij groeide op in Baarn, behoorde met zijn familie tot de vriendenkring van ds. Kievit.

Velden met een * zijn verplicht