Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbels licht op adoptie

Visser, W.

Prijs: € 4,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033629495
Auteur(s) : Visser, W.
Taal : Nederlands
Categorie : Gezin en Opvoeding
Verschenen : Januari 2009
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 116
Beschrijving

Elk jaar worden er in Nederland honderden kinderen geadopteerd. Echtparen zien verlangend naar hen uit, maar aan hun komst gaat een lange weg vooraf. In dit boek wordt ingegaan op de vragen die zich bij adoptie voordoen. Mogen echtparen wel een kindje adopteren? Is het verantwoord kinderen mee te nemen naar een totaal andere cultuur? En voor ongewild kinderloze echtparen speelt de vraag: ontlopen we het kruis van kinderloosheid dat de Heere in Zijn wijsheid heeft opgelegd?

Als het adoptiekind eenmaal deel uitmaakt van het gezin, spelen er er vaak weer andere vragen. Mag een adoptiekind bijvoorbeeld gedoopt worden? En welke risicofactoren kunnen tot opvoedingsproblemen leiden?

Aan deze uitgave werkten de volgende auteurs mee: ds. A.A. Brugge, ds. A. Vlietstra, mw. J. Zwerus, W. Visser, dhr. C.G. van der Staaij, mw. L. Waanders en dr. F. Juffer. Dit boek is geschreven voor aanstaande adoptiefouders, maar ook voor de ouders. familieleden van geadopteerde kinderen. Ambtsdragers die zich willen verdiepen in deze thematiek om hun gemeenteleden beter te begrijpen en te helpen, vinden hier voldoende informatie.

Velden met een * zijn verplicht