Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gereformeerd kerkrecht in kort bestek

Silfhout, ds.W.

Prijs: € 34,90
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033123412
Auteur(s) : Silfhout, ds.W.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : September 2010
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 320
Beschrijving

De kerk van Christus is een planting van God. Die kerk heeft een zichtbare gestalte. Daarin is orde nodig. En om orde te scheppen moeten er regels zijn. Daarvoor dient bijzonder de kerkorde. Dit boek bevat twee delen. Het eerste deel is een algemene inleiding, waarin inzicht gegeven wordt in de grondtrekken van het gereformeerde kerkrecht. In het tweede deel worden de artikelen van de Dordtse Kerkorde toegelicht.
Uitgaande van de Heilige Schrift geeft de auteur een praktische invulling zoals die binnen de Gereformeerde Gemeenten gestalte heeft gekregen. Verschillende keren wordt daarom ook verwezen naar nadere kerkrechtelijke uitwerkingen van de Dordtse Kerkorde door de Generale Synode van de Gereformeerde Gemeenten. Dat neemt niet weg dat ook andere kerkverbanden die de Dordste Kerkorde hanteren er hun voordeel mee kunnen doen.
Over dezelfde onderwerpen zijn eerder een tweetal boken verschenen van de hand van ds. K. de Gier, de leermeester van ds. Silfhout: 'Toelichting op de Dordtse Kerkorde in vraag en antwoord' en 'De geschiedenis en de kenmerken van het Gereformeerd Kerkrecht'. Deze waardevolle boeken zijn echter op een aantal punten niet meer actueel. De ontwikkelingen hebben niet stilgestaan.
Aan studenten en cursisten wordt in dit boek in kort bestel heel veel aangereikt, maar ook ambstdragers zullen met dit naslagwerk hun voordeel kunnen doen bij de toepassing van het kerkrecht in de praktijk van het gemeenteleven. En verder is het boek bestemd voor ieder die belangstelling heeft voor het kerkrecht.

Ds. W. Silfhout is sinds 1994 predikant van de Gereformeerde Gemeenten. Hij doceert het vak Kerkrecht aan de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten.

Velden met een * zijn verplicht