Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Achter de muren van Jericho

Afshar, Tessa

Prijs: € 22,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789029796705
Auteur(s) : Afshar, Tessa
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Categorie : Romans
Uitgever : Voorhoeve
Verschenen : April 2018
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 352
Afmetingen : 215 x 140 x 27 mm
Gewicht : 441 gram
Beschrijving

Rachab betaalt de prijs als ze op jonge leeftijd wordt gedwongen tot prostitutie door de enige man die ze liefhad en vertrouwde? haar vader. Dankzij een zorgvuldig uitgekiend plan weet ze toch een bepaalde status te bereiken, maar ooit nog een man vertrouwen? Dat nooit!

De bewoners van de stad Jericho voelen zich bedreigd. Het volk Israël rukt steeds verder op en dankzij hun God behaalt het volk de ene overwinning na deandere. Rachab raakt gefascineerd door deze rechtvaardige, liefdevolle God en langzaam groeit in haar de wens om bij Hem te mogen horen. Als verspieders van het volk Israël bij de poorten van Jericho ontmaskerd dreigen te worden, grijpt Rachab in en verbergt de mannen in haar herberg. In ruil daarvoor sparen de Israëlieten het leven van de Kanaänitische en dat van haar familie als de stad wordt ingenomen. Rachab sluit zich aan bij het volk Israël, maar zal een man ooit de muren rondom haar hart weten af te breken?

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Meeslepend en inspirerend
Recensie door: Sylvia

Ik houd van Bijbelse romans. Dit boek is al even uit maar door de 'onbekendheid' van de auteur heb ik het niet eerder gelezen.... Lynn Austin & Francine Rivers zijn al jaren 'leading' in dit genre...maar er is een nieuwe ster! Tessa Afshar.

Tessa, een voormalig moslima, geëmigreerd naar Amerika, tot geloof gekomen, theologie gestudeerd en nu schrijfster... Ze weet echt als geen ander verschillende culturen en het mooie maar ook moeilijke proces van de samensmelting te beschrijven als Rachab als vreemdeling in Israël gaat wonen.

Daarnaast zet ze je aan het denken over 'de wet' en laat ze zien dat het geen kille opsomming van absolute regels is maar een middel is dat tot een heilige relatie dient.

Heel goed geschreven! Ik ben benieuwd naar haar andere titels!