Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het leven van Evert

in de luwte van de snelweg

Overeem, Brand

Prijs: € 22,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789026125287
Auteur(s) : Overeem, Brand
Taal : Nederlands
Onderwerp : Regionale cultuur
Thema : Foto‘s: collecties
Culturele studies: gewoontes en tradities
Sociale en culturele antropologie
Sociale en culturele geschiedenis
Lokale geschiedenis
Nederland
Plaatsbepalingen
Uitgever : De Fontein Romans & Spanning
Verschenen : Maart 2009
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 144
Afmetingen : 282 x 205 x 17 mm
Gewicht : 830 gram
Beschrijving

Evert leefde ergens op de Veluwe op zijn boerderijtje, dat ingeklemd was komen te liggen tussen het beton van autowegen, letterlijk in de luwte van de snelweg, waar duizenden automobilisten hem dagelijks voorbijraasden zonder dat te weten.
Hij was een uniek mens die, midden in een consumptieve wereld, zichzelf en zijn sobere familietraditie trouw bleef. In de goede zin van het woord: eigenzinnig. Hij leefde zoals zijn ouders leefden, zonder luxe en verspilling. Hij kende het woord recycling niet, maar paste het alle dagen toe. De orde van de jaargetijden, van de dagen van de week en de uren van de dag, bepaalde zijn levensritme. Hij leefde volgens de natuur in een tijd waarin dat nauwelijks meer mogelijk leek.

In dit boek van fotograaf Overeem en schrijver Paasman, die beiden het leven van Evert van dichtbij hebben meegemaakt, is dit unieke bestaan in po'tische en sobere beelden en woorden vastgelegd.

Fotograaf Brand Overeeem is bekend van zijn werk voor de Amersfoortse Courant en het Veluws Dagblad. Hij publiceerde samen met Arjeh Kalmann onder andere Beschouw ons maar als een uitzondering.
Bert Paasman, cultuur- en literatuurhistoricus, werkte al eerder met Brand Overeem samen voor het boek Mariahoeve. Drie gezusters en de strijd om het bestaan.

Velden met een * zijn verplicht