Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De C-factor van Nederland

hoe calvinistisch zijn wij?

Dros, Lodewijk / Saane, Joke van

Prijs: € 12,75
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789025959951
Artiest(en) : Dros, Lodewijk / Saane, Joke van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Have, Ten
Verschenen : Mei 2009
Druk : 1
Uitvoering : Boek
Conditie : Nieuw
Pagina's : 111
Gewicht : 181 gram
Beschrijving

Hoe calvinistisch zijn Ramsey Nasr en Saskia Noort? En wat is de C-factor van Antoine Bodar en Agnes Kant? Net als zij hebben tienduizenden Nederlanders de zogenaamde C-factortest van Trouw en de Vrije Universiteit ingevuld, gretig om te weten hoe calvinistische zij zijn. De resultaten onthullen onze nationale C-factor.

Calvinisme en Nederland vormen een merkwaardig paar. Tot ontzetting van de één tot vreugde van de ander lijken ze iets met elkaar te hebben. Maar wat?
Dit boek biedt inzicht in de doorwerking van het calvinisme in ons land en in ons leven. Wat bijvoorbeeld te denken van karakteristieken die wij in de volksmond als calvinistisch bestempelen: rechtlijnig, vrouwonvriendelijk, zuinig - zijn die trekken wel typisch calvinistisch? En hoe keek Calvijn, 500 jaar geleden geboren, daar tegenaan?

We zien ook hoe de term 'calvinist' van geuzennaam tot scheldwoord is geworden, maar nu bezig is aan een opmars als etiket waarmee je gezien wilt worden. In zijn bijdrage grijpt minister-president Jan Peter Balkenende terug naar Calvijn om de internationale credietcrisis te anlyseren. Zijn opiniestuk over de waarde van de reformator voor Nederland vormt de opening van deze bundel.

Velden met een * zijn verplicht