Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Benoemen en bouwen

in gesprek met Maarten Meester

Terpstra, Doekle

Prijs: € 6,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789025958749
Artiest(en) : Terpstra, Doekle
Taal : Nederlands
Onderwerp : Mens en maatschappij
Uitgever : Have, Ten
Verschenen : April 2008
Druk : 1
Uitvoering : Boek
Conditie : Nieuw
Pagina's : 114
Gewicht : 205 gram
Beschrijving

Sinds eind november heeft Doekle Terpstra duizenden beroemde en minder beroemde Nederlanders weten te mobiliseren voor zijn beweging 'Benoemen en Bouwen'. Samen met hen wil hij ageren tegen de gepolariseerde verhoudingen in ons land en de integratieproblemen aanpakken én oplossen.

Terpstra vertelt wat hij met zijn beweging 'Benoemen en Bouwen' wil bereiken en waar hij zijn optimisme vandaan haalt. Ook geeft hij commentaar op het huidige integratiedebat. Daarbij gaat hij heikele punten zoals homoseksualiteit, vrouwenonderdrukking en radicalisering niet uit de weg. Om zijn betoog handen en voeten te geven passeren enkele initiatieven op het gebied van integratie de revue. Het zijn initiatieven van gewone en bekende autochtonen en allochtonen. Waarom zijn ze hoopgevend? En op wat voor punten zijn ze voor verbetering vatbaar?
Voor dit boek voerde Maarten Meester diverse gesprekken met Doekle Terpstra. Bij toerbeurt waren hier ook drie bekende denkers bij aanwezig: de socioloog Paul Schnabel, de literatuur-historicus Frits van Oostrom en de filosoof René Gude.

Velden met een * zijn verplicht