Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Wijs me de weg!

mogelijkheden voor een christelijke opvoeding in een post-christelijke samenleving een boek voor opvoeders in gezin, school, kerk en daarbuiten en voor opvoedkundigen

Horst, Wim ter

Prijs: € 23,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789024222872
ISBN : 9024222877
Auteur(s) : Horst, Wim ter
Taal : Nederlands
Onderwerp : Onderwijs
Categorie : Gezin en Opvoeding
Uitgever : Kok
Verschenen : November 2018
Druk : 3
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 220 x 140 x 12 mm
Gewicht : 184 gram
Beschrijving

De opvoedingssituatie verandert voortdurend in dit post-christelijke tijdperk. Wat de kinderen thuis, in de kerk en op school wordt voorgehouden, verschilt hemelsbreed van wat ze meemaken op straat, zien en horen op de tv of op het beeldscherm van de op global village ingelogde computer. Christenen zijn in een minderheidspositie terechtgekomen. De christelijke pedagogiek moet zich daarom diepgaand bezinnen op ,doel en middelen. Volgens dr. Ter Horst kan het toekomstperspectief van de christelijke opvoeding geen ander zijn dan dat van het Koninkrijk van de liefde. Uitgaande van de scheppingsgedachte ontwikkelt hij een 'pedagogisch quintet': beschermen, verzorgen, overdragen (van kennis en vaardigheden), inleiden (in betekenis) en inwijden (in geheimen). Het boek heeft naast een beschouwende ook een sterk praktische inslag, omdat de schrijver vindt dat pedagogische gedachten vooral bruikbaar moeten zijn.

De auteur begon zijn loopbaan als chemische analist en eindigde deze als hoogleraar pedagogiek. Eerder verschenen van zijn hand onder meer: Over troosten en verdriet, Eerherstel van de liefde, De hand van de opvoeder en Liefhebben is een kunst.

Velden met een * zijn verplicht