Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De Joodse slaaf

Kamp, Lody van de

Prijs: € 25,-
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023994626
Auteur(s) : Kamp, Lody van de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Categorie : Romans
Uitgever : Uitgeverij Mozaiek
Verschenen : Augustus 2014
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 215 x 135 x 20 mm
Gewicht : 301 gram
Beschrijving

Ghana, 1737. Na een overval op zijn dorp belandt de jonge Kwodwo geketend en gebrandmerkt in het fort van Elmina, waar hij en zijn lotgenoten als handelswaar worden opgeslagen. Want pas als er voldoende slaven zijn, zal de overtocht naar Caribische gebied winstgevend worden voor de West-Indische Compagnie.
Salvino, een Joodse koopman van koffie, suiker en cacao uit het verre Amsterdam, komt in aanraking met Kwodwo en de wereld van de slavernij. Hij is verbijsterd. Zal hij een einde kunnen maken aan de mensonterende praktijken? Of blijken winstbejag en welvaart in de Gouden Eeuw meer waard te zijn dan het bestaan van een gebrandmerkte?

Een aangrijpende roman over een inktzwarte bladzijde uit de Joods-Nederlandse geschiedenis - een spannend verhaal dat volwassen en jongeren in een adem zullen uitlezen.

Rabbijn lody B. van de Kamp (1948) is politicus en publicist. Hij schreef diverse succesvolle romans, waaronder Weeskinderen, Oorlogstranen en Alleen. Inmiddels is hij een bekende ambassadeur van het Nederlandse Jodendom.

Velden met een * zijn verplicht