Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

En het werd stil

Pols, Cees

Prijs: € 21,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023993445
Auteur(s) : Pols, Cees
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Categorie : Romans
Uitgever : Moza´ek
Verschenen : Februari 2010
Druk : 2
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 232
Afmetingen : 200 x 125 x 20 mm
Gewicht : 278 gram
Beschrijving

Een onthutsende roman die in sobere maar doeltreffende taal het dramatische leven van de hoofdpersoon invoelbaar maakt en de lezer tot op het bot raakt.

Aan het rauwe leven in de Biesbosch rond 1900 ontkomt ook Janus niet. Er valt niets te kiezen: griendwerker zal hij worden. De hele week van huis, slapen in de schrankkeet op de plaat, kloven in zijn handen, zo zal zijn leven eruitzien. Zijn griendwerkerskist is het enige wat hij echt voor zichzelf heeft.

Aanvankelijk is Janus vol goede moed. Hij wil een goede griendwerker zijn. Hij zal laten zien dat ze op hem kunnen vertrouwen. Maar al gauw begint de wereld om hem heen te wankelen. Zonder dat hij er iets aan kan veranderen komt Janus langzaam maar zeker in een isolement terecht. De Biesbosch wordt zijn thuis, de stilte zijn muziek.

Een kooiker met een kwade dronk, die ook op de plaat woont, drijft Janus tot het uiterste. Als het na vele aanvaringen tot een confrontatie komt, ziet Janus maar één oplossing. Hij moet het vonnis voltrekken. Verward, en door springtij volledig geïsoleerd in het kooihuis, wordt Janus gedwongen de balans van zijn leven op te maken. Hij komt tot een verbijsterende ontdekking.

Cees Pols (1953) debuteerde in 2003 met de roman Bewaarder gevangen. Een aantal jaren later verscheen zijn novelle Witter dan sneeuw.

Velden met een * zijn verplicht