Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Alleen

Kamp, Lody van de

Prijs: € 25,-
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023993216
Auteur(s) : Kamp, Lody van de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Categorie : Romans
Uitgever : Moza´ek
Verschenen : Juni 2010
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 202
Afmetingen : 215 x 135 x 19 mm
Gewicht : 283 gram
Beschrijving

Elke band wordt vroeg of laat verbroken. Op elke liefde volgt ooit een afscheid. En afscheid is er genoeg geweest in haar leven. Zonder haar familie keert de jonge Joodse Erna terug uit het concentratiekamp in Duitsland.
Ze besluit te luisteren naar de oproep van zionisten om in de pas opgerichte staat Israël een nieuw bestaan op te bouwen. Ook daar wachten echter strijd en vertwijfeling. Hoe kan Martin vechten voor hun eigen Joodse land en tegelijk eeuwenoude tradities aan de kant schuiven? Hoe zit het met het niet-koosjere eten? Mag ze eigenlijk wel bij een kampvuur zitten dat op sjabbes wordt aangestoken? En wat wordt er van haar verwacht als een jongen met haar wil dansen?
De problemen worden levensgroot als Erna ontdekt hoe zionisten land van Arabieren afpakken en Joodse baby's laten verdwijnen.
Waar kan ze een antwoord vinden op de vragen van haar volk - en haar eigen leven?

Lody B. van de Kamp (1948) was als rabbijn aan verschillende orthodox-Joodse gemeenten verbonden. Hij publiceert regelmatig en houdt spreekbeurten over Israël en het Jodendom. Er verschenen van hem inmiddels twee veelgeprezen romans: Weeskinderen en Oorlogstranen.

Velden met een * zijn verplicht