Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Twee broers uit Auschwitz

Adler, Malka

Prijs: € 22,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023960096
Auteur(s) : Adler, Malka
Taal : Nederlands
Onderwerp : Vertaalde literaire roman, novelle
Thema : Historische fictie
Waargebeurde oorlogsverhalen en gevechtsverhalen
Tweede Wereldoorlog fictie
Polen
Categorie : Romans
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Augustus 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 416
Afmetingen : 215 x 135 x 33 mm
Gewicht : 517 gram
Beschrijving

Het vernietigingskamp Auschwitz ontkomen en toch levenslang ervaren! Twee broers zwegen 60 jaar - Dit is het hun verhaal, het is een van de allerlaatste verhalen van de overlevenden van de Holocaust

Opdat het nooit vergeten zal worden!

n Twee broers uit Auschwitz vertelt Malka Adler het waargebeurde verhaal van twee broers die de holocaust overleefden, geschikt voor lezers van Eindstation Auschwitz, De keuze en Mijn naam is Selma.

In Twee broers uit Auschwitz vertelt Malka Adler het waargebeurde verhaal van twee broers die de holocaust overleefden, geschikt voor lezers van Eindstation Auschwitz, De keuze en Mijn naam is Selma.

Hongarije, 1944. De broertjes Dov en Yitzhak wonen in een klein dorp in de bergen, afgesloten van de wereld en de oorlog die daar woedt. Maar op een dag stormen de nazi's het dorp binnen. De Joodse bewoners krijgen een uur de tijd, voordat de trein naar Auschwitz vertrekt. Zes decennia later verbreken de broers vanuit de veiligheid van hun woonkamer in Israël eindelijk de stilte. Met hun oude buurmeisje Malka praten ze voor het eerst over hun rauwe herinneringen aan de verschrikkingen - opdat het nooit vergeten zal worden.

'Dit boek is hard. Het is pijnlijk. Het schreeuwt het uit. Het is ondraaglijk. Maar het is absoluut noodzakelijk, we moeten dit lezen.' - Leah Roditi, At Magazine

Velden met een * zijn verplicht