Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Goed gelovig

500059497

Batenburg, M.C.

Prijs: € 25,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023928416
Auteur(s) : Batenburg, M.C.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : September 2015
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 720
Afmetingen : 247 x 175 x 55 mm
Gewicht : 1438 gram
Beschrijving

In veel gemeenten is het gebruikelijk dat er een tweede dienst gehouden wordt: de leerdienst. Daarvoor dient de Heidelbergse Catechismus vaak als leidraad. Velen vinden daarin een gids voor hun geloof en leven. Tegelijk ervaren velen een 'kloof' tussen het leerboekje uit 1563 en de leef- en belevingswereld van de lerende gemeente in onze tijd. Bovendien merken we dat de tweede dienst meer en meer onder druk staat. Daarom is er bij veel voorgangers behoefte aan nieuwe hulpmiddelen. Deze postille wil zo'n hulpmiddel zijn.

In deze uitgave is de inhoud van de Heidelbergse Catechismus uitgewerkt in 17 hoofdthema's en 79 deelthema's. Ook zijn thema's toegevoegd die in de catechismus niet aan de orde komen. Bij elk thema is een preekschets ontwikkeld op grond waarvan de predikant een verdiepende en actuele preek kan maken die zowel het hoofd als het hart raakt. Er is aandacht voor het persoonlijk geloof, gemeenteopbouw en missionaire toerusting. Elke schets biedt ook voor tieners en kinderen relevante verwerkingsmogelijkheden, evenals pastorale aanwijzingen en liturgische suggesties voor Schriftlezing en liederen.
Dit handboek voor de predikant is eveneens van belang voor gemeenteleden die betrokken zijn bij catechese en jongerenwerk. Ook voor persoonlijke vorming is het waardevol.

De redactie wordt gevormd door de predikanten-theologen M.C. Batenburg, J. Groenleer, T. Jacobs, W. Markus en W. Verboom. Zij stelden dit handboek samen met een brede kring van medewerkers afkomstig uit de Protestantse Kerk, de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Alle scribenten hebben zelf ervaring met leerdiensten.

Velden met een * zijn verplicht