Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Pleidooi voor postmoderne devotie

Vries, Mink de

Prijs: € 12,90
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023926689
Auteur(s) : Vries, Mink de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Maart 2013
Conditie : Nieuw
Pagina's : 88
Gewicht : 174 gram
Beschrijving

De belangstelling voor de Moderne devotie bloeit de laatste tijd weer in alle hevigheid op. bij protestant en katholiek en iedereen die zich bezighoudt met de kern van de christelijke geloofstraditie.

Dit pamflet over de vraag hoe het kan dat de beweging van Geert Grote en Thomas a Kempis na meer dan zeshonderd jaar nog steeds zo veel kracht blijkt te bezitten. Deze 'beweging van de Geest' zit vol verassingen, ruimte en vrijheid. Initiator en drijvende kracht Mink de Vries licht de beweegredenen toe en legt uit welke rol de geestelijke, economische en sociale crisis speelt. Hij houdt ons een spiegel voor van navolging, gemeenschap en stille aandacht, en daagt ons uit om aan te sluiten. En dit alles in twaalf waarden!

Mink de Vries is spin in het web van de beweging Postmoderne devotie. Hij organiseerde een symposium met landelijke vertegenwoordigers uit kerke en kloosters, en de wereld van politiek, media, onderwijs, zorg en communicatie. Hij is bestuurslid van de stichting Thomas a Kempis, publiceert regelmatig in landelijke en plaatselijke media over de Postmoderne devotie en is godsdienstleraar en kerkelijk werker. Onlangs hertaalde hij de Navolging van Christus voor jonge mensen, waarvan inmiddels vier drukken verschenen zijn.

Velden met een * zijn verplicht