Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Psalm zoekt jou

Berg, Rien van den

Prijs: € 12,50
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023924067
ISBN : 9023924061
Auteur(s) : Berg, Rien van den
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Boekencentrum
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 96
Beschrijving

Ga naar het winkelcentrum in je woonplaats en vraag een willekeurige voorbijganger een lied te zingen. Maakt niet uit welk, als het maar minimaal tweeduizend jaar oud is. Grote kans dat de voorbijganger je aankijkt of je gek bent.

Veel gelovigen leven met de psalmen, liederen van minimaal tweeduizend jaar oud. Maar wat zijn psalmen eigenlijk? Wanneer zijn ze geschreven? Wat willen de dichters zeggen? Hoe kwam het psalmboeke tot stand? Kun je iets leren van literaire schoonheid? Kun je de kloof van eeuwen oversteken en in de psalmdichter iemand herkennen die hoopt op dezelfde God als jij?

In 'Psalm voor jou' wordt je meegenomen op een spannende ontdekkingstocht door de psalmen. Aan de hand van de teksten uit de Bijbel en de nieuwe berijming van Psalmen voor Nu ontdek je, alleen of in een bijbelstudiegroep, hoe rijk het bijbelboek Psalmen is. Ondertussen werk je aan je persoonlijke psalmboek: Psalmen van Mij.

Rien van den Berg (1970) is journalist bij het Nederlands Dagblad en dichter. Hij is initiatiefnemer van Psalmen voor Nu en verzorgde, geholpen door PvN-hebraïcus Jurrian Fahner, de kanttekeningen bij de Psalmen in de Jongerenbijbel.

Velden met een * zijn verplicht