Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Van feest naar feest

Gugten, Site van der / Lous, Tineke / No

Prijs: € 19,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023923824
Auteur(s) : Gugten, Site van der / Lous, Tineke / No
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopvoeding
Thema : Christelijk leven en gewoontes
Religieuze opvoeding
Familie en relaties: advies en kwesties
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Categorie : Kind en Bijbel
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Juni 2012
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 96
Afmetingen : 297 x 210 x 8 mm
Gewicht : 392 gram
Beschrijving

Feestvieren is voor kinderen het mooiste wat er is. Welk kind streept niet de dagen af naar zijn verjaardag of naar Sinterklaas?
Maar ook andere feesten beleven kinderen zeer intens, zeker als je de mogelijkheid hebt om er naar toe te leven en het kind er met zijn hart, ziel en alle zintuigen bij te betrekken.
Feesten zijn dan ook dé momenten om iets over te brengen op kinderen. Vooral wanneer het gaat om geloofsopvoeding, is het ondenkbaar om feesten voorbij te laten gaan zonder hierover met de kinderen te praten.

Het is echter nog niet eenvoudig om het verhaal achter de christelijke feesten op kinderen over te brengen.

Hoe vertel je wat Pinksteren betekent, waarom we biddag houden en dat het bij een verjaardag niet alleen gaat om de cadeau's? Bovendien zitten kinderen veelal niet op verhalen te wachten maar willen ze iets doen of iets beleven. Om opvoeders te helpen bij het toeleven naar en vieren van de christelijke feesten met kinderen zijn in Van feest naar feest een schat aan ideeën bij elkaar gebracht. Al deze ideeën gaan over de verwerking van de boodschap van het betreffende feest op een manier die voor kinderen aantrekkelijk is en die gelegenheid biedt samen dingen te ontdekken. De ideeën variëren van het maken van een Adventskalender tot het aanleggen van een paastuintje, van het samen vasten tot het organiseren van een verjaardagsfeestje. Ook bevat het boek verhalen om voor te lezen en liedjes om te zingen en wordt per feest een stukje achtergrondinformatie gegeven.

Velden met een * zijn verplicht