Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijzonder onderwijs

christelijk geloof in de dagelijkse praktijk van basis- en voortgezet onderwijs

Prijs: € 34,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023921219
ISBN : 9023921216
Taal : Nederlands
Onderwerp : Onderwijs
Categorie : Pastoraat
Uitgever : VBK Media
Verschenen : September 2006
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 288
Afmetingen : 240 x 160 x 26 mm
Gewicht : 840 gram
Beschrijving

Christelijk onderwijs in de dagelijkse praktijk van basis- en voortgezet onderwijs

In Bijzonder onderwijs vertellen meer dan veertig specialisten uit het pc, reformatorisch, gereformeerd evangelisch onderwijs op persoonlijke wijze hoe ze in de praktijk van hun onderwijswerk willen aansluiten bij de Bijbel. Daarbij komen heel concrete zaken aan de orde. Wat maakt dat de les Frans op een christelijke of reformatorische school anders is dan op een openbare school? Wat heeft de christelijke identiteit te maken met het rekenen in het basisonderwijs? Kan het reformatorisch onderwijs het vak economie een eigen inhoud geven?

Het gaat de auteurs daarbij niet om de dagopeningen, de rol van het gebed en het bijbelgebruik die de christelijke identiteit markeren, maar echt om de inhoud van de vakken. Een vergelijkbare publicatie is er niet. De christelijke identiteit heeft in het onderwijs alles te maken met geloofsoverdracht. Het overbrengen van de inhoud van het christelijke geloof gebeurt in de les en in de omgang met elkaar. Het heeft te maken met levensstijl, pedagogische visie en leeromgeving. In Bijzonder onderwijs willen de auteurs aangeven hoe aan de geloofsoverdracht in het onderwijs vorm gegeven kan worden. Ze leveren daarmee aan zowel jonge docenten, die net van de pabo of universiteit afkomen, als ervaren leerkrachten concrete handvatten.

Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede.

Aan deze uitgave werken deskundigen mee uit zowel de wetenschap als het werkveld. De redactie is in handen van dr. Ronald de Graaf, docent aan het PABO van de Christelijke Hogeschool Ede en aan de lerarenopleiding van Driestar Educatief.

Velden met een * zijn verplicht