Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Mens naast God, wie doet wat?

Doornenbal, Wil

Prijs: € 8,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023920748
Auteur(s) : Doornenbal, Wil
Taal : Nederlands
Onderwerp : Psychologie
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : December 2011
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 96
Beschrijving

Is het wel gezond om te geloven? Als het christelijk geloof uitgaat van het verloochenen van ons 'zelf', wat blijft er dan nog van ons over? Hebben we eigenlijk wel wat te kiezen? Of zijn we slechts een doorgeefluik van de Heilige Geest?

Op deze vragen gaat dit boek heel praktisch in. Wil Doornenbal begint de zoektocht niet vanuit haar psychologisch vakgebied. Ze gaat Genesis nauwgezet lezen. Haar verrassende ontdekkingen over wat God als Schepper voor de mens op zijn hart heeft zijn origineel en inspirerend, en ze weet ze helder, praktisch en eigentijds weer te geven.
De hoofdstukken zijn met opzet kort gehouden. Door het toegevoegde discussie- en studiemateriaal is het boek ook geschikt voor gesprekskringen.

'Prachtig boek, dat diep raakt om de mooie, onvoorwaardelijke liefdevolle relatie die God met ons wil aangaan!' - Frouke Procee, moeder van 2 kinderen en trainer/coach in opleiding

'Wil observeert rustig, bekwaam en fris het scheppingsverhaal, de ervaringen van David en Paulus. Ze laat echt nieuwe dingen zien. Ik heb uit elk hoofdstuk iets geleerd over God, mezelf of mijn collega-mens, dat er vandaag, voor mij, toe doet. Het lijkt me niet onredelijk te verwachten dat iets dergelijks u, lezer, ook ten deel valt. Had u er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om uw beperkingen te omarmen? (God gaf ze u namelijk expres.)' - Sjoerd Op 't Land, promovendus elektrotechniek

Drs. W. A. Doornenbal studeerde klinische en sociale psychologie. Zij is als docent werkzaam aan Hogeschool De Vijverberg te Ede en voert een eigen psychologische praktijk.

Velden met een * zijn verplicht