Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Exegese van het Nieuwe Testament

een praktische handleiding

Fee, Gordon

Prijs: € 26,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023907176
Auteur(s) : Fee, Gordon
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Reeks : Evangelicale Theologie
Uitgever : VBK Media
Verschenen : Oktober 2011
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 208
Afmetingen : 215 x 135 x 18 mm
Gewicht : 286 gram
Beschrijving

In dit boek presenteert de auteur een praktische methode voor studie en exegese van het Nieuwe Testament, als voorbereiding op preek en bijbelstudie. Hij begint met de lezer stap voor stap door het hele proces van bestudering en uitleg van een bijbeltekst te leiden. Vragen die aan de orde komen zijn dan onder andere: in welke context staat de perikoop? Hoe ziet de grammaticale structuur eruit? In welke historische context is deze tekst ontstaan? Welk genre heeft deze tekst? Uitgebreid gaat de auteur daarbij in op de eigenheden van de verschillende genres in het Nieuwe Testament (evangeliƫn, Handelingen, brieven en Openbaring).

Daarna besteedt de auteur aandacht aan de hulpmiddelen die er zijn voor de studie en uitleg van de tekst en hoe we die kunnen gebruiken. Een apart onderdeel in dit boek vormt de exegese als preekvoorbereiding en de presentatie van de resultaten van de exegese in preek en bijbelstudie. Exegese van het Nieuwe Testament is een uitstekende gids bij de bestudering en de uitleg van het Nieuwe Testament en heeft inmiddels zijn diensten bewezen aan universiteiten en hogescholen over de gehele wereld. Het is een praktisch hulpmiddel voor zowel studenten en predikanten die vanuit de grondtaal exegetiseren als voor hen die het Grieks niet beheersen is.

Gordon D. Fee is hoogleraar Nieuwe Testament aan het Regent College in Vancouver en onder andere eindredacteur van de New International Commentary on the New Testament.

Velden met een * zijn verplicht