Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tekst voor tekst

de Heilige Schrift kort verklaard en toegelicht

Graaf, dr.J.van der

Prijs: € 64,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023902379
Auteur(s) : Graaf, dr.J.van der
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : VBK Media
Verschenen : Januari 2016
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 248 x 185 x 61 mm
Gewicht : 1946 gram
Beschrijving

'Tekst voor tekst' richt zich in de eerste plaats op het gebruik in de gemeente en thuis. Ze vereist geen theologische kennis, maar fungeert als een belangrijke brom van bijbelkennis.

Deze hedendaagse, beknopte verklaring biedt een heldere uitleg van alle bijbelboeken en is daarmee al jaren voor velen een onmisbare hulp bij het bijbellezen. Ieder bijbelhoofdstuk wordt min of meer vers voor vers doorgenomen en uitgelegd. Daarnaast is elk bijbelboek voorzien van een inleiding waarin onder andere aandacht wordt gegeven aan de auteur, de onstaanstijd, de thema's en de betekenis van het betreffende bijbelboek. De toon van deze beknopte verklaring is die van eerbied voor het Woord van God en verwondering om de kracht van dit woord.


Aan Tekst voor Tekst werkten 33 theologen uit verschillende kerken mee. De redactie was in handen van:Dr.ir. J. van der Graaf, tot 2000 algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond in de Nederlandse Hervormde Kerk, dr. A. Noordegraaf, tot 1998 docent Praktische theologie aan de Universiteit van Utrecht, dr. B. van Oeveren, emerituspredikant in de Gereformeerde Kerken, prof.dr. J.P. Versteeg (†), hoogleraar Nieuwe Testament aan de Universiteit van Apeldoorn en dr. J. Vlaardingerbroek, emerituspredikant in de Gereformeerde Kerken.

Velden met een * zijn verplicht