Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het overwinnende leven

Nee, Watchman

Prijs: € 11,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9780736302098
ISBN : 0736302093
Auteur(s) : Nee, Watchman
Taal : English
Onderwerp : Godsdienstwijsbegeerte en ethiek
Categorie : Godsdienst
Verschenen : Februari 1999
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Beschrijving

In de jaren die aan de uitgave van het welbekende klassieke boek Het normale Christelijke leven voorafgaan, hield Watchman Nee een serie toespraken omtrent het overwinnende leven, die, in vele opzichten, de basis vormen.

'Het Overwinnende Leven' is echter geen oproep tot het verwerven van een zeer hoge mate van 'geestelijkheid'.

Het is veeleer een oproep tot normaliteit, een oproep tot het nastreven van een leven dat met Christus verborgen is in God. Deze oproep weerklinkt in alle zoekende gelovigen, die, alle gevoeligehid voor hun zwakheiden ten spijt, een innerlijke oproep tot overwinnen gewaarworden. In 'Het Overwinnende Leven' zet Watchman Nee eerst alle problemen uiteen, waar zoekende Christenen constant mee te kampen hebben. Vervolgens gebruikt hij Gods Woord, om de verslagen toestand van de gelovigen op openhartige wijze aan het licht te brengen. En tenslotte, openbaart hij een triomferende, overwinnende Christus om de lezer tot een subjectieve, dagelijkse ervaring van Christus' Overwinning te brengen.

Het Overwinnende Leven zit vol waarheid, weergalmt van hoop en brengt de lezer ertoe zich opnieuw aan de Heer toe te wijden.

Watchman Nee werd een christen op zeventienjarige leeftijd, in China in 1920, en begon in datzelfde jaar te schrijven. Gedurende de bijna dertig jaar van zijn bediening, werd Watchman Nee duidelijk geopenbaard als een unieke gave van de Heer aan Zijn lichaam, voor Zijn beweging in deze eeuw. In 1952 werd hij omwille van zijn geloof gevangengezet, en bleef vervolgens tot aan zijn dood (1972) toe in de gevangenis. Tot op vandaag blijven zijn woorden een overvloedige bron van geestelijke openbaring en kracht, voor de christenen over heel de wereld

Velden met een * zijn verplicht